Archief - Groep 5/6 - Van de leerkracht
Ga terug naar het schooljaar van
Wat is het weer van vandaag? Blinken!
Door: Juf Kersti08-11-2018
Met Blink mochten we een les doen over het weer. We mochten zelfs even naar buiten! We gingen het weer onderzoeken. Welk weer is het nu, kijk naar de wolken, waait het, welke windkracht is het, regent het, enzovoort.
In groepjes gingen we kijken wat het weer nu doet en wat de weersverwachting is. We hebben zelfs nog een paar weermannen en vrouwen voor de klas gehad! Een leuke en leerzame les!


Schoolontbijt en bezoek burgemeester!
Door: Juf Kersti08-11-2018
Op de koningingjuliana school wilnis 8 november kwam de burgemeester een hapje eten lekker ochtent eten
hij at een heel lekker krentebolletje en wat thee mmmmmmmmmmmm
Hij  had zijn mooie keting mee en droeg hem de hele dag.

geschreven door Maura visser joelle van kreuningen:)

 


Instructiefilmpje voor Anglia (gr. 6/7/8)
Door: Juf Marit17-10-2018
De leerlingen uit groep 6, 7 en 8 die zich aangemeld hebben voor Anglia, krijgen voor de herfstvakantie de werkboeken mee naar huis. Gaat uw kind voor het eerst met Anglia werken? Kijk dan even naar dit filmpje waarin meester Richard haarfijn uitlegt wat de bedoeling is.
 Have fun!


https://youtu.be/OY1lcu4W05A


Kanjers!
Door: Juf Kersti15-10-2018
We zijn verder gegaan met het knutselen over de Kinderboekenweek. Het gaat over vriendschap, maar ook over complimenten geven aan je vrienden en klasgenoten. Daar zijn we de les mee begonnen. Elk kind kreeg een briefje met de naam van een kind uit de klas erop. Best spannend... Hier mocht het kind positieve eigenschappen van het kind opschrijven en complimenten. Deze hangen op voor het raam en in de klas, dus mocht u het willen bekijken.. 
We hebben de eerste kanjer van de week gedaan. Spannend wie er als allereerste mocht! De kinderen wisten leuke en goede complimenten te bedenken. Deze mochten ze opschrijven en we hebben wat moois gemaakt voor de kanjer van de week!


Knutselen over vriendschap
Door: Juf Kersti06-10-2018
De kinderboekenweek is begonnen! 
We zijn gelijk aan de knutsel gegaan na de opening. De kinderen zijn enthousiast aan de slag gegaan om vriendenbeeldjes te maken van klei. 
Een andere opdracht was je hand omtrekken en daarop schrijven wat vriendschap voor jou is. Wat betekent het voor jou. Mooi thema om mee aan het werk te zijn!