Archief - Groep 8 - Van de leerkracht
Ga terug naar het schooljaar van
Project 2019: Energieke uitvindingen
Door: meester Richard01-04-2019
Groep 8 is tijdens dit project bezig geweest met het genereren van bewegingen uit energie. We hebben raketten op lucht- en waterdruk gemaakt, windmolens en een waterrad. Ook hebben we allerlei ideeën bedacht waarbij energie wordt omgezet in beweging. We hebben veel geleerd en een hoop plezier gehad!


EHBO praktijklessen
Door: meester Richard23-01-2019
Inmiddels is groep 8 begonnen aan de praktijklessen EHBO, gegeven door Nelleke van Kreuningen. We hebben de eerste twee lessen al een hoop geleerd en we hopen nog veel meer te leren de komende lessen! 


Uitreiking cheque aan Voorleesexpress
Door: meester Richard22-01-2019
Groep 8 heeft tijdens Actie Kinderpostzegels heeft groep 8 ongeveer 5000 euro opgehaald. We mochten een gedeelte van de opbrengst aan een lokale stichting schenken.
Op dinsdag 22 januari kwam er iemand van Voorleesespress in groep 8 om de cheque van 1000 euro in ontvangst te nemen. Dit geld zal gebruikt worden om kinderen die Nederlands als tweede of derde taal hebben te onderwijzen door middel van het (voor)lezen van boeken en het spelen van spelletjes die de woordenschat bevorderen. Een prachtig doel, wat mooi dat groep 8 hier een bijdrage aan kon leveren! 


Kerst in groep 8
Door: Juf Lianne21-12-2018
Vandaag hebben we het kerstontbijt gehouden, ook in groep 8. We hebben heerlijk gegeten en het was onwijs gezellig, net als de spelletjesochtend die we gehouden hebben. Fijne vakantie!


Blink Natuur les door fysiotherapeut!
Door: meester Richard13-12-2018
Vandaag hebben de kinderen een les gehad van een fysiotherapeut. Zij heeft de kinderen geleerd wat er zo belangrijk is aan sport en voeding. De kinderen hebben hun eigen sportschema gemaakt en eigen oefeningen bedacht. We hebben ervan genoten en er veel van geleerd!