Archief - Groep 3 - Van de leerkracht
Ga terug naar het schooljaar van
Vincent van Gogh
Door: Juf Danielle10-05-2019
In deze tweede kunstweek maakten de kinderen kennis met Vincent van Gogh en zijn kunstenaarschap. Ze leerden over zijn manier van leven en werken en over zijn schilderijen. In de tijd van Vincent van Gogh, werd er nog heel veel werk op het land door de boeren zelf gedaan. Vincent wist als geen ander hoe zwaar dat was. Hij zag ze aan het werk omdat hij op het platte land opgroeide. Als kunstenaar bewonderde hij die mensen zo, dat hij heel veel tekeningen en schilderijen van ze heeft gemaakt.

In de eerste les over Van Gogh plakten de kinderen een werkende figuur met papierstroken, in de volgende les werd het plakwerk ingeschilderd op de manier van Van Gogh. Omdat we het niet helemaal af konden maken met verf, is het afwerken van het werkstuk met wasco gedaan. We hebben onze werkstukken op de gang bewonderd en besproken en wensen u ook veel kijkplezier!


Schoolvoetbal
Door: Juf Danielle17-04-2019
Vandaag mochten de jongens én de meisjes van groep 3 voetballen. De meisjes in Wilnis met de meisjes van groep 4 samen. De jongens in Mijdrecht met een paar voetballers uit groep 4. Beide teams hadden goede coaches en enthousiaste supporters! Het plezier en sportiviteit spatte er van af! We zijn trots op onze kanjers!


Naar de bibliotheek
Door: Juf Danielle11-04-2019
Vanmiddag mocht groep 3 op bezoek in de bibliotheek.
We moesten op zoek naar allerlei boeken
die hoorden bij de kaartjes en voorwerpen
uit een mooi kastje
en leerden zo meer over de bieb.
Ook mocht ieder kind een boek lenen.
Daar werd op school heerlijk in gelezen! 


Muziek op mijn weg naar school
Door: Juf Danielle10-04-2019
De afgelopen week hebben de kinderen van groep 3 eens goed om zich heen gekeken tijdens hun weg naar school. Van mooie, grappige, spannende of bijzondere plekken hebben zij een foto gemaakt en daar hebben we op school over gepraat. Welk woord of verhaal hoort er bij deze foto, welk gevoel krijg je en welke muziek en welke kleur past er bij?
Vandaag kwam er een zangeres die ons bij het bankje en de boom voor de school liet horen dat er verschillende soorten muziek passen bij die plek en dat dit je ook steeds een ander gevoel geeft. Zij kon hele moeilijke liedjes zingen, sommige kinderen kenden het niet en vonden het een beetje raar, maar we vonden het allemaal wel heel knap!


Vliegen in groep 3
Door: Juf Danielle29-03-2019
Tijdens de projectperiode heeft groep 3 gewerkt over de uitvinding van het vliegen
en dat was goed te zien in de klas en op de gang.
Luchtballonnen,
zeppelins,
sky divers
en vliegtuigen
in alle soorten en maten waren door de kinderen gemaakt.
We hebben er van genoten!