Groep 8 - Van de leerkracht
Schookamp
Door: Juf Lianne02-07-2019
Groep 8 was vorige week drie dagen in Otterlo op schoolkamp,
bij deze een kleine impressie. We hebben genoten!


Verzetsmuseum
Door: Fam. Verburg11-06-2019
Vrijdag 24 mei ging groep 8 naar het Verzetsmuseum in Amsterdam. Met de auto naar Abcoude en daar op de trein naar Amsterdam Centraal. Een hele belevenis! Een zonnige wandeling bracht ons naar het Verzetsmuseum. Vanuit daar kregen we een Rondwandeling door de stad en hebben we belangrijke plaatsen en monumenten gezien. Na de rondwandeling ging de tour verder in het museum zelf. Vanuit verschillende kinderen die de oorlog zelf meegemaakt hadden konden we hun kant van de oorlog meebeleven. Zeer leerzaam en indrukwekkend! Zie hier de foto's van deze dag. 


Pop-up Store en bezoek aan Spelt Afvalverwerking
Door: Juf Lianne14-05-2019
De afgelopen anderhalve week is groep 8 bezig geweest met het Pop-up Store project. De kinderen hebben in groepen van 5-6 kinderen een onderneming gestart en de rollen binnen de onderneming verdeeld. Ze hebben geleerd hoe je investeringen binnenhaalt, hoe je ontwerpen maakt van grondstoffen die je inkoopt, hoe een product produceert, hoe je marketing voert en hoe je uiteindelijk je product kan verkopen en dus omzet kan draaien. Het eindresultaat was een verkoop aan groep 7 waarbij deze leerlingen naar groep 8 konden komen om armbandjes, ringen, kettingen en nog veel meer te kopen. Al met al zeer geslaagd, kijk maar naar de foto's!
Tijdens dit hele proces hebben de kinderen geleerd hoe een onderneming werkt en hoe ondernemen werkt.

Op vrijdag 10 mei zijn we met de klas naar Spelt Afvalverwerking geweest. Daar hebben we in de praktijk gezien en gehoord hoe een onderneming in elkaar steekt en wat er allemaal nodig is om een onderneming draaiende te houden. 

Het was een leerzaam project en de kinderen hebben ervan genoten!


Spelt bezoek
Door: Fam. Visser10-05-2019


EHBO Examen 2019
Door: meester Richard25-04-2019
Op 12 april hebben de kinderen van groep 8 deelgenomen aan het EHBO examen.
Dit examen bestond uit een deel theorie en een deel praktijk.
Tijdens het theoriegedeelte moesten de kinderen vragen beantwoorden van een EHBO-examinator en tijdens het praktijkgedeelte moesten de kinderen levensreddende handelingen verrichten en andere vaardigheden laten zien.
Iedereen is in een keer geslaagd, gefeliciteerd allemaal! Alle kinderen hebben een EHBO-etui gekregen om zelf eerste hulp te kunnen bieden.